3 dakika bekletince kabuğundan sıyrılıyor! Pamuk gibi kestane için: 1 kâse su, 1 çizik

Sonbaharın gelmesiyle başlayan kestane hasadı, içinde bulunduğumuz kış mevsiminde yanmaya başlayan sobaların vazgeçilmezi oluyor. Kestane ne kadar taze olursa o kadar kolay pişiyor ve lezzetli oluyor. Bu nedenle kestaneyi tam mevsiminde tüketmek çok değerli.

Kestaneyi alırken kabuğunun sert olmasına ve dış imgesinde çok fazla ağ olmamasına itina göstermelisiniz. Şayet kabuğu çok inceyse, farklı ve acı acı bir kokusu varsa almamalısınız. Kestane, sert ve havayı içine almayan bir kabuğa sahip olduğundan uygun pişmesi yahut havaya patlayarak birtakım kazalara sebebiyet vermemesi için yanlışsız halde çizilmelidir.

Kestane yanlışsız kesilmediği takdirde yenmesi, açılması sıkıntı bir hal alacaktır. Kestaneyi yerken kabuk tadı gelmemesi için nasıl çizileceğine dikkat etmenizi öneriyoruz. Pekala, kestane nasıl çizilir?

KESTANE NASIL ÇİZİLMELİ?

Derin bir kaba soğuk su koyarak başlayın. Kestaneleri kabın içine boşaltın. Kestaneleri su dolu kabın içine koyduktan sonra karıştırmalısınız. Çürümüş olanlardan ayırmak için 2 yahut 3 dakika kadar suyun içinde bekletmelisiniz.

Çürümüş kestaneler su yüzüne çıkacağından su yüzünde olanları çarçabuk ayırıp çöpe atabilirsiniz. Küçük keskin bir bıçak yardımıyla kestaneye uzunluktan boya kesikler açın. Kestanenin düzgün pişmesini istiyorsanız kesiğin az olmamasına dikkat etmelisiniz.

Kestaneyi çok kesmeniz kestanenin dağılıp patlamasına neden olabilir. Kazaların önüne geçmek için kesilmemiş kestaneyi muhakkak pişirmeyin. Kestaneler yumuşayıp üzeri hafif yanık oluncaya kadar tavada pişirmeye devam edin. Fırında yahut sobanız varsa sobanın üzerinde de onları pişirebilirsiniz. Böylece sobanın üstünden yayılan mükemmel kokuya da şahit olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir